Palliatív Ellátás 5 Szavakat Kapott

Amikor az új Claeys-Léonetti törvény az élet vége a vitatja meg a Közgyűlés, amely előirányozza, hogy “mély, folyamatos nyugtatás” szenvedő betegek súlyos, gyógyíthatatlan betegség, fontos, hogy A valóságban a palliatív ellátás. A szó ijesztő, de mégis szükséges valóság. Hogyan enyhíti a fájdalmat, amikor a gyógyulás már nem megvalósítható? Hogyan kell kísérni, segíteni a legjobb?

“Palliatív ellátás fájdalomcsillapítás, segíts, kísérik a beteg, amikor a betegség krónikussá válik, gyógyíthatatlan. Én pedig azt mondom, nem csak a fizikai fájdalom, hanem az erkölcsi szenvedés … “Professzor Régis Aubry, a tanszék vezetője a fájdalom, a palliatív ellátás a CHU a Besançon, az elnök, a Nemzeti End-of-Life Observatory (ONFV), valamint tagja az Országos Etikai Tanácsadó Bizottság. Ő teszi a lényeg számunkra.

1. A palliatív ellátás, ez csak akkor vonatkozik, az élet vége

Hamis. Gyakran tévesen azt hitte, hogy ez az az ember, aki meg fog halni, de nem: vannakA palliatív ellátás, ez csak akkor vonatkozik, az élet vége beállítva, amikor a kilátások a gyógyító csökkenti, ha a határértékek az orvosi lehetőségek elérése, valamint a személy csatolni kell. De a beteg élni hónapokig, akár évekig is … Fejlődése az orvostudományban azt jelenti, hogy meg lehet élni, ma egy gyógyíthatatlan betegség.

2. Hiánya ágy, személyzet, speciális szolgáltatások

Igaz, illetve Hamis. Franciaországban 133 palliatív osztályokon, 450 mobil csapatok, 6,000 ágy; abból A szempontból, viszonylag jól felszerelt, bár még mindig vannak egyenlőtlenségek egyes területeken. De a probléma nem az, hogy hiányzik a struktúrák, hanem a hiánya képzés a csapatok, ki a speciális szolgáltatás. Minden orvos kell beépíteni ezt a problémát, mint például a onkológusok, pneumologists, geriatricians, stb. Kétharmada a palliatív ellátás a betegek nem kapnak ma.

3. Azt már tudjuk, hogy elnyomjon minden fájdalmat, minden szenvedést.

Igaz, illetve hamis. Van az a kötelessége, hogy kezeljük a fájdalmat, az emberek, akik szenvednek fizikailag. Még azok is, amelyek ellenállnak a fájdalomcsillapítók, például az idegrendszer (idegek, gerincvelő, agy), amelyek kezelik anti-epilepszia, depresszió. De mi a helyzet a pszichológiai, erkölcsi, egzisztenciális fájdalom? A gyógyszer sokat, de nem old meg mindent.

4. Nem elég segítség a szeretteit …

Igaz. A betegek néha bízza meg, ez az érzés a unworthiness, hogy teher, hogy szeretteiket, Nem elég segítség a szeretteit ...sokba kerül. Előfordul, hogy a család nem tud tovább, nagyon nehéz, hogy elkíséri a beteget, hogy a végén. Kanadában, az északi ország, haza támogatja az aids. Pedig szerkezetek, ahol a gondozók lehet pihenni, levegőt, miközben fizetett személy veszi át a beteg. Otthon, a gondozók nem kellően felismert, nem elég felkészült, de nem kellően fizetett.

5. Ez utóbbi aggodalommal kíséri a gyógyíthatatlan betegek

. Gyógyszer volt egészen a közelmúltig gyógyító: a szerepét, az orvos gyógyítani. Aztán AIDS, körülbelül húsz évvel ezelőtt feldúlt mindent. Szembesültünk ezzel esetben a fiatal emberek, akik meghaltak, elviselhetetlen szenvedés. Sokat segített, hogy vizsgálja felül a szerepe a doktor. Azért vagyunk itt, hogy gyógyítani (ha tudjuk), de az is, hogy elkíséri.

Hogyan segíthetünk a gondozók jobb?

8,5 millió család gondozók Franciaországban, egy átlagos életkora 52 év, hogy 57% – a nő. Fél a gondozók, körülbelül 4 millió segít egy idős ember otthon. Egy tanulmány szerint * a 2012-es, 9 gondozók “érzés egy nehéz teher” a 10-ből, azt mondják, hogy erkölcsileg fáradt 8 10-ből is fizikailag fáradt. Ha a kibocsátási egységeket, a gondozók, a gyermekek, mind a felnőttek, a fogyatékkal élő, nem léteznek a gondozók, az időskorú eltartottak (kivéve a nagyon egyedi esetekben).

Életminőség javításában

A Palliatív Ellátás Alap, amelynek elnöke Dr. Gilbert Desfosses törekszik, támogatását, valamintÉletminőség javításában végrehajtásának támogatása innovatív projektek Franciaországban. Az utóbbi árad a kórházban, vagy asszociatív struktúrák, amelynek célja, hogy javítsa a minőségi élet a beteg. Az Alap hozzájárul a kutatás, információkat, valamint a gyógyszermentes módszerek, mint például a család haladékot marad, tánc terápia a Jean Jaurès Kórházban, Párizsban, zene terápia, a Palliatív Ellátás Egység Douarnenez, írásban, a műhelyek, a department of pulmonology a Rennes-i kórházban.

* Soullier, “Segít egy idős rokon otthon, a terhelés éreztem”, Tanulmányok, Resultas, DREES.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *